Sportarena

Besöka sportarena

Att uppleva sport live direkt på en sportarena är verkligen häftigt. Du kan verkligen leva dig in i händelsen och njuta av spänningen på ett sätt som inte går om du sitter hemma framför en TV eller dator. Tillsammans med hundratals eller tusentals andra personer blir du uppslukad av händelsen på arenan. Du hör till exempel varje boll som sparkas nere på fotbollsplanen, varje puck som slås eller varje tennisboll som med blixtens hastighet rör sig över nätet. För att uppleva detta så är vi ofta villiga att betala mycket pengar och om du vill ha de bästa platserna så måste du vara villig att betala många hundratals kronor. Om du väljer att se på sport utomlands kan du även vara tvungen att hosta upp tusentals med kronor för att få hyfsade platser. Om du gillar betting så har du möjlighet att köra live betting direkt på din smartphone när du är på sportarenan och ser på en match eller tävling. Det enda du måste göra är att logga in på din favorit betting sajt.

Sportarenor i Sverige

De största sporterna i Sverige och där sportarenorna för det mesta är anpassade efter att ha riklig med publik är fotboll, handboll och tennis. Det betyder inte att det endast är dessa sporter som drar stor publik, utan det är dessa slags sportarenor som har möjlighet att ta emot många besökare. I Sverige är några av de största arenorna Friends Arena, Ullevi, Tele2 Arena och Swedbank Stadion. Huvudsporterna på alla dessa arenor är fotboll, men det utövas även flera andra sporter här, samt att många artister göra sina spelningar på dessa idrottsarenor.

Största sportarenor utomlands

Friends Arena i Solna har plats till strax över 50 000 i publik och det kan låta väldigt mycket, men om vi jämför med hur stora arenor som finns ute i världen så är detta ingenting. Här kommer en lista på världens största arenor:

1.     Rungrado May Day Stadium, Nordkorea – ca 150 000 platser

2.     Saltlake Stadium, Indien – ca 120 000 platser

3.     Estadio Azteca, Mexico – ca 105 000 platser

Här kommer en lista på Europas största arenor:

1.     Camp Nou, Spanien – ca 100 000 platser

2.     Wembley Stadium, England – ca 90 000 platser

3.     Santiago Bernabéu, Spanien – 85 000 platser

Bästa sportupplevelsen

Bästa sportupplevelsen får du helt klart när du besöker en sportarena där ditt favoritlag spelar. Förutom att njut av matchen och var uppslupen av spänningen kan du även köra live betting på plats. Det enda som du behöver göra är att logga in på den betting sajt som du tycker bäst om och lägga ett odds under tiden matchen pågår. Detta är verkligen pricken över i:et.